Segítség az 1% felajánlásához

Széchenyi István Iskolai Alapítvány Tiszadob

Kérjük adója 1 %-val támogassa iskolánk célkitűzéseit!

Széchenyi István Iskolai Alapítvány
18791233-1-15

Segítség az 1 %-os felajánláshoz

– Kinek adhatom az 1%-ot?

Az adó 1 %-os felajánlást valamelyik Magyarországon bejegyzett társadalmi szervezet javára ajánlhatja fel, mely megfelel a törvényi feltételeknek – ilyen például a Széchenyi István Iskolai Alapítvány.

 

– Ha önadózó (tehát az ABEV számítógépes programmal vagy kézzel tölti ki adóbevallását), esetleg az egyszerusített adóbevallást választotta: Töltse ki az adóbevallás D jelu lapját! A 11 számjegyu mezobe írja az adószámunkat. (Nem kell kisborítékot használnia, mert a rendelkezo nyilatkozat az adóbevallás részét képezi.)

 

– Ha munkáltatói adómegállapítást kért (munkáltatója számol el az adójával): Tegye borítékba a nyilatkozatot! A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, zárja le a borítékot, és írja alá a ragasztáson átnyúlóan. Adja le a borítékot a munkahelyén minél hamarabb! (A munkahelyek május 10-ig kötelesek átvenni a borítékot. Ez APEH eloírás, ne hagyja magát!)

 

– Ha már beküldte az adóbevallását, és elfelejtett rendelkezni az 1%-okról, akkor a rendelkezo nyilatkozatot borítékban vagy személyesen juttassa el valamely APEH irodához május 20-ig. Rendelkezése így, az adóbevallásától, ill. a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.

 

– Az adószám: A helyes adószám megadása nagyon fontos, mert téves adószám esetén nem érkezik meg a támogatása számunkra. A Széchenyi István Iskolai Alapítvány adószáma: 18791233-1-15

 

– Összefoglalva: Kétféle módon ajánlhatja fel 1 %-át a Széchenyi István Iskolai Alapítvány számára. Ha nem az önadózást választja, akkor az osztályfonöktol kapott nyilatkozatot egy borítékba helyezve csatolni kell az adóbevalláshoz. A borítékra az adóazonosító jelet rá kell írni, és a boríték ragasztott felületén átnyúlóan saját kezuleg alá kell írni, majd átadni a munkáltatónak. Aki önadózik, írja be az Alapítvány adószámát az adóbevallás D jelu lapjára.

 

– Az 1%-os nyilatkozatok leadási határideje:

  február 25. – egyéni vállalkozók számára

  május 20. – önadózók és munkavállalók számára

 

Milyen adókedvezmény vehető igénybe, ha cég, ill. magánszemély közhasznú szervezetet támogat?

– A társasági adóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 7. § (1) bekezdés z) pontja szerinti adóalap-kedvezményt veheti igénybe: adományozás esetén az adomány 20 %-ának megfelelo, tartós adományozási szerzodés keretében adott támogatás, juttatás esetében további 20 %-ának megfelelo mértékben csökkentheti az adózás elotti eredményt.

 

– Természetes személy az általa adott adomány után nem vehet igénybe adókedvezményt.

Skip to content