Névadónk emlékére

A Széchenyi évfordulók megünneplésének iskolánkban nagy hagyománya van, mert iskolánk névadója Széchenyi István az ő korának különleges egyénisége volt.

Miért időszerű ma is Széchenyi két évszázad után is? Miért emlékezünk meg évről-évre az iskolánk nevét adó legnagyobb magyarról?
Mert gondolatai ma is nagyon fontosak. Gróf Széchenyi István hatalmas és páratlan életműve nem csak a saját korában volt kiemelkedő, hanem manapság az utókor számára is igen fontos értékeket hordozó forrás. Az emberiség jövőjéért aggódó humánus gondolkodása, és cselekvő hazaszeretete minden magyar számára példaértékű.
Nem véletlenül nevezték őt a leghívebb és a legnagyobb magyarnak. Ezért vagyunk büszkék arra, hogy a Széchenyi István nevét viselő iskola tanulói, dolgozói vagyunk.

„A mi Széchenyink” címmel az Országos Széchenyi Kör országos vetélkedőt hirdetett meg a Széchenyi Emlékév alkalmából, a Széchenyi nevét viselő iskolák számára, amelyre nemcsak hazai, hanem határon túli iskolák is nevezhettek.
A nevezést követően a verseny első fordulójában három részből álló online feladatlapok kitöltése zajlott március 31-ig.
Jelenleg várjuk a pontokat, az elért sorrendet, mert a magas színvonalú és igényes feladatok komoly erőpróba elé állították háromfős kis csapatunkat.
A második fordulóban regionális döntők következnek, ahonnan a 10 legjobb eredményt elért csapat kerül be az országos döntőbe harmadik lépcsőfokként.

A tiszadobi széchenyis tanulók csapatának eddigi eredménye alapján esélye van a Tiszadobi Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskolának az országos döntőbe jutásra.

Tiszadob, 2016. április 04.

Vitányi Györgyné
történelem tanár

Megszakítás