Márciusi ifjak témahét

„Márciusi Ifjak” témahét Tiszadobon

A Tiszadobi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola immár hagyományként témahét keretén belül emlékezik meg minden évben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről és hőseiről.

A témahét több elemből áll: a hét folyamán reggelente a felső tagozatos tanulók ünneplő ruhában, kokárdávalosztályonként forradalmi-dalokat énekelnek és szavalnakosztályfőnökeik illetve énektanáraik vezetésével az egész tanulóközösség előtt.A néptáncosok pedig palotás tánccal járulnak hozzá a kor felidézéséhez.

Ez egyben egy kis verseny is, amelynek végén a két legjobban szereplő osztály fellép a témahét végén rendezett ünnepi műsorban. Alsós tagozatos tanulóink meglátogatják a szoborkertet, ahol szintén közösen énekelnek és szavalnak tisztelegve ezzel is a szabadságharc hősei, képviselői előtt.

A témahét keretén belül minden osztály számára az iskola plakát-készítő versenyt hirdet. Ennek gyümölcseként mutatós, ötletes,kreatív plakátokkal büszkélkedhetnek az osztályok, amelyek különböző technikákkal készülnek, és kiállítás formájában díszítik az iskola auláját és folyosóját.

A DÖK tagjaiból és felnőttekből összeállított zsűri értékeli a plakátokat, mely értékelés alapján a szerzemények díjazásban részesülnek.

A témahét zárásaként ünnepi műsorral készülnek a művészeti iskolások, amit a Faluházban, alkalomhoz illően feldíszített színpadon adják elő az iskola diákjainak. Itt kerülnek kihirdetésre a plakát-készítő verseny eredményei is.

A tiszadobi iskolábanebben az időszakban a teljes tanulóközösséget és tantestületet a forradalom és szabadságharc szellemisége járja át és ezzel a lelkülettel lehetnek tanulónk részesei a községi ünnepségnek is.

Tiszadob, 2016. április 04.

Pethéné Puskás Erika
művészeti munkaközösség vezető

Megszakítás