Kiemelkedő versenyeredményeink

Március:

– Iskolánk a lehetőségekhez mérten évről-évre igyekszik részt venni minél több területi tanulmányi versenyen. Az idén is megmérettettünk a Tiszadadai Holló László Általános Iskola által szervezett „Magyar táj magyar ecsettel” prózamondó versenyen, amelyre 2016. március 1-jén került sor Tiszadadán. Két tanulónk dobogós helyezést ért el: Jónás Napsugár 7. a 1. helyezett, Bódi Brigitta 7. b 3. helyezett lett.

– 2016. március 19 –én a helyi faluházban került sor a „Szelektálós vagyok” általános iskolásoknak szervezett Szabolcs- Szatmár Bereg megyei vetélkedő sorozat döntőjére, ahol 10 csapat versenyzett egymással. Öt tiszadobi csapat jutott be a döntőbe s egy 4. és egy 6. helyet is sikerült kivívniuk tanítványainknak.

Április – várható események:

– A Bendegúz Gyermek és Ifjúsági Akadémia által szervezett Tudásbajnokság országos levelezős tanulmányi versenyében már évek óta részt veszünk. Tanulóink arany, ezüst, bronz minősítést érnek el kitartó munkájuk eredményeként. A 2016. április 15-én Nyíregyházán szervezendő megyei fordulóba is bejutott egy versenyzőnk.

– Iskolánkban már több éve az 5-6. évfolyam tanulóinak könyves vetélkedőt: „Neked írták. Rólad szól. A te könyved” címmel. A 3fordulós írásbeli vetélkedőn adnak számot diákjaink az elolvasott irodalmi művek tartalmáról. Az utolsó fordulóra április hónapban kerül sor az iskolai könyvtárban.

– Minden évben április 11- én a költészet napján tartjuk helyi szavalóversenyünket alsó és felső tagozatban is. Az idén is megemlékezünk az egyik legnagyobb magyar költő, József Attila születésnapjáról.

Tiszadob, 2016. április 04.

Kőszegi Ildikó
munkaközösség-vezető

Megszakítás